24 Temmuz 2010 Cumartesi

Davranışlarınıza dikkat edin!

İnsan, yaradılış itibariyle en değerli varlıktır. Değerli bir varlık olan insanlar arasındaki ilişkilerde davranışlar çok önemlidir.Davranış biçimleri ise kişiliğinizin ve kimliğinizin aynasıdır.
Güçlülerin güçsüzleri ezmesi, kendini üstün görerek büyüklenenlerin başkalarını hor-hakir görmesi, hoşgörüden, sabırlılıktan, iyilik severlilikten uzak tutumlar içinde olunması, acımasız tavırlar sergilemesi gibi haller, kişilerin olumsuz ve işe yaramaz bir kişilik ve kimlik içinde olduklarını gösterir.
Bunların aksine olumlu bir tutum ve davranış içinde olmak ise elbetteki güzel, hoş, sevimli, işe yarar, farklı ve faydalı bir kişiliği ve etkinliği ortaya koyar. O halde şu kurallara dikkat edilmelidir:

► Başkalarının yanında onları yok sayarak şarkı,türkü vs. mırıldanmayın, ıslık çalmayın. Sıkıldıysanız, sıkılganlığınızı belli etmeyin. Saygısızlık olarak algılanabilecek davranışlar sergilemeyin.

► Bir toplantıya, bir misafirliğe, bir topluluğa, bir aile meclisine veya başka bir yere gittiğinizde somurtkan bir yüzle oturmayın. Can sıkıcı ve saygıya ters bir tutum içinde olmayın. Kimseyi sizin bu halinizi görmeye zorunlu kılmayın. Derdiniz büyükse, olmanız gereken yerde bulunun.

► Başkalarının yanında olabildiğince güler yüzlü, sevecen, mimik ve bakışları düzgün, üstünlük hissi taşımayan, aşağılık duygusuna da kapılmayan bir tutum içinde olun.

► Adınızı onurla koruyun ve ekmeğinizi helal dairedeki çalışmalarınızla kazanın.

► Açlıkla gün geçirmeye razı olun, ama asla bilgisizlik içinde kalarak gün geçirmeye razı olmayın. Bilgi nerede bulunursa bulunsun tereddüt etmeden, utanç duymadan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Analytics